Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 41 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 19 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 24 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 43 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 32 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 13 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 03 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 44 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 15 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 12 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 16 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 02 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 45 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 39 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 26 Sfeerafbeelding Rikfhof Tuinen - foto 48

Renovatie

Renovatie is een term die veel gebruikt wordt als het over gebouwen of stadsdelen gaat, maar die zeker ook van toepassing kan zijn op een tuin. Want net als een huis, kan ook een tuin na jarenlang intensief gebruik toe zijn aan een metamorfose.


Renovatie wil zeggen: opknappen om weer aan de eisen van de tijd dan wel de wensen van de opdrachtgever te voldoen. En dit met respect voor het bestaande. Verandering met behoud van het goede, zogezegd. Met betrekking tot de tuin vertaalt zich dit in het vernieuwen van een gedeelte van de tuin met respect voor bestaande structuren en/of elementen. Denk bijvoorbeeld aan het restylen van uw tuin van een losse, ronde vorm naar een strakke designtuin. Of aan het terughalen van de originele vorm van uw tuin door achterstallig onderhoud weg te werken. Renoveren is ook het in één stijl brengen van de tuin door subtiele aanpassingen van bepaalde elementen in onder andere bestrating, beplanting, bebouwing of vormen.

Stijl

Bij renovatie is de stijl van de tuin erg belangrijk. Rikhof Tuinen zorgt ervoor dat, door het weghalen, verfraaien, vernieuwen dan wel toevoegen van elementen, uw tuin de sfeer uitstraalt die u wenst. Wilt u een moderne of klassieke tuin, een strakke opbouw of los van vorm, één vloeiend geheel of werken met scherpe contrasten, Rikhof Tuinen creëert uw droomtuin. U vindt de stijl terug in de beplanting, de bestrating, de ornamenten, de tuinaccessoires en de vlakverdeling.